Velg kjøretøy

Traktor
Annlegsmaskin

Hva er remapping?

Enkelt sagt er bilremapping noen ganger referert til som ECU-innstilling der innstillingene på en bil endres og justeres basert på eierens preferanser. Med en datamaskin for hånden kan eieren tilpasse nøyaktig hvordan motoren fungerer, og diktere nøyaktig hva de får fra bilen. Dette må selvfølgelig være innenfor juridiske begrensninger.

Hva gjør remapping?

Nå som vi forstår hva remapping er og hvordan det ganske enkelt utføres. Vi kan dykke litt dypere inn i hvordan ECU-omkartlegging faktisk kan fordele og forbedre motoren din:

Økning i kraft - En av de vanligste endringene av ECUer å øke motorens kraftkapasitet. Dette vil tillate sjåføren å akselerere mye raskere, og ser en økning i 0-60 og total topphastighet. Det vil generelt øke drivstofforbruket på grunn av en merkbar økning i ytelsen.

Økt respons - Selv om hastighet og kraft er et vanlig motiv for ECU-omkartlegging. Noen sjåfører drar fordel av å endre innstillingene for å gi bedre drivstoffeffektivitet. Dette er på grunn av at sjåførene kan redusere mengden girskift som kreves for å kjøre forbi og utføre andre kjøresituasjoner som krever dreiemoment og hestekrefter.